Zilverkwartier, daar wil je wonen!

Waarom kiezen voor Zilverkwartier? We vroegen aan enkele toekomstige bewoners wat voor hen de doorslag gaf. Eén ding is zeker: Zilverkwartier wordt de nieuwe thuis van fijne en enthousiaste mensen - van de vrijgezel en het jonge gezin tot mensen op leeftijd - die dit woonproject tot leven brengen en het er alleen maar mooier op maken. Meer weten?

 

Marie Maes (27)

“Zelf heb ik geen groene vingers, maar die grote en gemeenschappelijke daktuin vond ik meteen super. Ik heb dan ook gekozen voor een Zilverkwartier-appartement op de tweede verdieping met een zuidgericht terras dat aansluit op deze binnentuin. Ik kan niet wachten om te verhuizen naar mijn eigen stekje. Perfect gelegen tussen mijn werk in Antwerpen en mijn ouders in Edegem. Het is daar een topbuurt, met alles dichtbij: toffe winkels en heel wat activiteiten. En het is al beslist: de housewarming wordt een kaas- en wijnavond met lekkere kazen van Kaasmeester Van Tricht, hier net om de hoek. Trouwens ook nog een pluim voor Fides. Het is de eerste keer dat ik vastgoed koop. Op alle vlakken werd ik goed geïnformeerd en begeleid. Heel vlot en geen enkele vraag is te veel. Het voelt vertrouwd.”

 

 

Ellen Dumez (39)

“Een appartement kopen doe je natuurlijke niet zomaar. Een vriend van de familie met ervaring in de bouw nam woonproject Zilverkwartier mee onder de loep en hielp me de knoop doorhakken. Vooral de goede ligging en kwaliteitsvolle materialen hebben mij overtuigd, net als het verlaagde btw-tarief van 6% dat financieel een meevaller betekende. De keuze viel uiteindelijk op een appartement op de 3de en bovenste verdieping. Met mijn familie en hobby’s vlakbij is de ligging in Berchem perfect. En op enkele minuutjes sta ik aan het station van Berchem waar ik de trein richting Brussel neem voor mijn werk. Met de fiets of tram sta je bovendien zo in Antwerpen centrum. Zilverkwartier is centraal gelegen, maar biedt toch ook de rust die ik zoek in een thuis.”

 

 

Charlotte Butzen (39)

“In mijn nieuwe gelijkvloerse Zilverkwartier appartement heb ik niet alleen een eigen terras, bovendien kan en zal ik ook volop genieten van die veelbelovende groene daktuin. Met Zilverkwartier heb ik eigenlijk alle voordelen van een huis met tuin, maar dan zonder de nadelen en de karweitjes. Ik ben niet zo goed te been, dus heb ik natuurlijk extra gelet op de toegankelijkheid. Fijn dat er gedacht werd aan de verschillende fietsenstallingen op het gelijkvloers, gemakkelijk en dichtbij. De supermarkt in het gebouw is in dit opzicht ook mooi meegenomen. Het feit dat Zilverkwartier met het warmtenet inzet op groene energie heeft mij alleen maar gesterkt in mijn overtuiging hier een mooie en duurzame thuis te vinden. Het gebouw op zich is ook leuk opgevat, met de verschillende inkomhallen en de variërende hoogtes in de architectuur.”

 

 

Stijn Meylemans (28)

“De Berchemse wijk waar Zilverkwartier gelegen is, leeft op en spreekt mij heel sterk aan. Ik was al een tijdje op zoek in deze buurt en dat ik hier een mooi nieuwbouwappartement vond, vind ik top. De ligging is voor mij een belangrijke troef: dicht bij de autostrade voor mijn werk, vlak bij waar mijn vrienden wonen en in een 5 à 10-tal minuutjes sta ik met de tram of een ‘velo van ‘t stad’  in Antwerpen centrum. Mijn keuze viel op een tweeslaapkamerappartement met terras op de derde verdieping. De tweede kamer wordt ingericht als huisbureel. Handig, nu het thuiswerk meer en meer ingeburgerd geraakt.”

 

 

Pascale (59)

“Drie nieuwbouwprojecten heb ik vergeleken. Met Zilverkwartier was er die klik, trouwens niet alleen met het project maar ook met de medewerkers van Fides voor wie geen vraag teveel was. En ja, ik was meteen gewonnen voor een gelijkvloers Zilverkwartier appartement achteraan het gebouw, met een eigen voortuintje, groen rondom, de serres én een autoluwe omgeving waar amper vervoer passeert. Ik zie mijn kleinkinderen hier al naar hartenlust spelen. Ook het idee van de gemeenschappelijke daktuin vind ik fantastisch. Niet alleen het groen maar ook het feit dat je hier op een spontane manier met de medebewoners kan kennismaken, spreekt me erg aan. Dit maakt het zoveel makkelijker om mensen te leren kennen.”

 

 

Lina Dello (23)

“Toen Sophie van Fides me het Zilverkwartier-appartement op plan voorstelde en alles haarfijn uitlegde, was ik echt meteen verkocht. Een modern appartement op de eerste verdieping met mooie ruimtes en zuidgericht terras in het district Berchem: check, check en nog eens check! Ook met mijn startersbudget bleek dit haalbaar. Naar mijn werk op het Kiel kan ik gewoon met de fiets en ook mijn ouders wonen dichtbij. Op enkele minuten sta ik in de stad. Ideaal.“

 

 

Vincent Goudket (25)

“Qua locatie is Zilverkwartier perfect voor mij. Je bent op 10 minuten fietsen in Antwerpen centrum en je leeft in een rustige, groene omgeving. Voor mij biedt Zilverkwartier het beste van beide werelden. Het appartement zelf is ook knap en strak ingericht. De ruimte ziet er erg leuk uit en ik kan niet wachten om het volledig in te richten naar mijn smaak. Het ruime terras en mijn tuintje geeft me ook de kans om heel wat leuke housewarmings te geven in de zomer. De Colruyt supermarkt in het Zilverkwartier gebouw vind ik enorm praktisch. Zo hoef ik me niet per se ver te verplaatsen voor boodschappen.”

 

Zilverkwartier, daar wil je wonen!