Zilverkwartier, daar wil je wonen!

Zilverkwartier is een bruisende, groene woonwijk in volle ontwikkeling in Berchem, op een boogscheut van het centrum van Antwerpen. Het duurzaam ‘wonen van morgen’ krijgt hier vorm, weliswaar op maat van de mens van vandaag die hier een echte thuis vindt. Zilverkwartier, Oogststraat 253, 2600 Berchem.

9 inkomhallen

82 appartementen

1840 m² daktuin

nieuwe buurt

Elke dag genieten in Zilverkwartier

 

Een toren van 8 verdiepingen vormt het gezicht van dit nieuwbouwproject op mensenmaat in Berchem. Dankzij de verschillende inkomhallen ontstaat er in Zilverkwartier een intieme sfeer met je naaste buren en bereik je gemakkelijk de gemeenschappelijke daktuin.

125 parkeerplaatsen

282 fietsstaanplaatsen

25 laadpalen wagen

10 laadpunten fiets

Groen wonen in Berchem

 

Zilverkwartier is een duurzame ontwikkeling met zijn warmtenet en groendaken. Je wagen parkeer je makkelijk in de ondergrondse garage en ook je fiets kan je kwijt in de overdekte fietsenstallingen. Bovendien worden er ook laadpunten voorzien voor je elektrische wagen en fiets.

CO²-neutraal warmtenet

 

Zilverkwartier wordt aangesloten op het innovatieve warmtenet van Warmte Verzilverd: 100% duurzaam, betrouwbaar én ontzorgend. Het warmtenet wordt uitsluitend gevoed door restwarmte waardoor de aangesloten woningen geen CO² uitstoten. Ook mooi meegenomen: er zijn geen onderhoudskosten! En wie aansluit op het warmtenet betaalt niet meer dan voor verwarming met een eigen individuele installatie. Meer info: warmteverzilverd.be

Bewoners aan het woord

 

Charlotte Butzen : “Het feit dat Zilverkwartier met het warmtenet inzet op groene energie heeft mij overtuigt hier een duurzame thuis te vinden.”
Marie Maes: “Zelf heb ik geen groene vingers, maar die grote gemeenschappelijke daktuin vond ik meteen super.”
Vincent Goudket: “De Colruyt supermarkt in het Zilverkwartier gebouw vind ik enorm praktisch. Zo hoef ik me niet ver te verplaatsen voor boodschappen.“

Lees meer…

Zilverkwartier, daar wil je wonen!