Wonen in prachtige architectuur

Goed nieuws! Koop je een penthouse in Zilverkwartier als natuurlijke persoon en als eigen en enige woning ? Dan kan je nog genieten van het tijdelijk verlaagd btw-tarief van 6% (i.p.v. 21%) voor afbraak en heropbouw. Een aanzienlijke besparing! Het verkoopteam informeert je graag over de exacte voorwaarden. Wens je te weten hoeveel je kunt besparen? Maak dan gerust een afspraak.

 

Wanneer kun je genieten van het verlaagde btw-tarief?

 

Wanneer je voldoet aan alle onderstaande voorwaarden, zal ook jij wellicht kunnen genieten van het voordelige btw-tarief:

  • Je koopt het appartement/penthouse aan als natuurlijke persoon (dus niet als vennootschap).
  • Het aangekochte Zilverkwartier-appartement/penthouse zal jouw eigen woning zijn, dus voor eigen bewoning.
  • Het Zilverkwartier appartement zal jouw enige woning zijn. Je bezit met andere woorden geen andere woning of appartement. Indien je wel al een woning hebt, dan dient deze eigendom verkocht te worden tegen het einde van het jaar volgend op de eerste ingebruikname van het Zilverkwartier-appartement. Let wel: er wordt geen rekening gehouden met woningen waarvan je na een erfenis (mede)eigenaar of vruchtgebruiker bent.
  • De bewoonbare oppervlakte mag maximum 200 m² zijn, wat van toepassing is op alle Zilverkwartier-appartementen.
  • Aan bovenvermelde voorwaarden moet ten minste 5 jaar na de eerste ingebruikneming van het appartement voldaan worden.

Deze interessante btw-verlaging is een tijdelijke maatregel en loopt tot 31 december 2023. Aangezien de omgevingsvergunning Zilverkwartier werd aangevraagd vóór 1 juli 2023 kan dit reeds opgeleverde woonproject genieten van een overgangsmaatregel die geldt voor alle werkzaamheden gefactureerd of betaald tot eind 2024.

 

Graag meer info of een afspraak? info@fidesinvest.be – t. 03 232 54 00

Wonen in prachtige architectuur