Zilverkwartier, daar wil je wonen!

Alle appartementen van dit nieuwbouwproject in Berchem zijn aangesloten op het klimaatneutrale warmtenet dat gebruik maakt van restwarmte. Geen gas, dus. Resultaat: duurzame maar momenteel ook veel goedkopere energie voor zowel de verwarming als het warme water in de Zilverkwartier appartementen. Meer weten?

 

Zilverkwartier: duurzame én betaalbare energie

Energieprijzen die de pan uit rijzen? Niet bij Zilverkwartier! Alle appartementen zijn aangesloten op het warmtenet gevoed door industriële restwarmte. Dit warmtenet zorgt zowel voor de vloerverwarming als het sanitair warm water in alle Zilverkwartier appartementen. Voor deze klimaatneutrale warmte hanteren we een warmtetarief dat de gasprijs niet volgt. Concreet bedraagt de kostprijs voor verwarming en sanitair warm water voor een gemiddeld gezin in het Zilverkwartier momenteel (sept 2022) zo’n 68 euro per maand. De energieprijs blijft stabiel, met enkel een beperkte indexering. Samengevat: een voorspelbare factuur die bijdraagt tot je gemoedsrust.

Meer info? Je leest er meer over in deze blog.

 

 

De troeven van het warmtenet in een notendop 

  • Voorspelbare energiefactuur, met een energieprijs gekoppeld aan de index.
  • 100% duurzaam: het warmtenet wordt uitsluitend gevoed door restwarmte. De aangesloten appartementen stoten geen CO₂ uit.
  • Het afgiftestation neemt niet meer plaats in dan een gewone verwarmingsinstallatie.
  • Er zijn geen onderhoudskosten verbonden aan de verwarmingsinstallatie.
  • Bevoorradingszekerheid ofwel leveringsgarantie: wie aansluit op het warmtenet zal nooit zonder verwarming of warm water vallen.
  • Het verbruik wordt gemeten door middel van individuele warmtetellers (calorimeters). Je krijgt een afrekening voor de verbruikte warmte, net zoals dat gebeurt voor elektriciteits- of gasverbruik.

 

Zilverkwartier, daar wil je wonen!